Obezitenin ve eklem rahatsızlıklarının günümüzde artış göstermesinin nedeni “yağsız diyetler veya yağlı yemekler sağlıksızdır” düşüncesi aslında. Eskiden yağın, kişileri şişmanlatan tek neden olduğu düşünülürdü. Bu düşünce doğru değil.
Bedenimizde kilo aldığımızda artan şey nedir? Şüphesiz ki yağdır, o zaman yağlı yiyecekler bizi şişmanlatır. Yağsız yemek, kalori alımını azaltır böylece kilo vermemiz kolaylaşır. Ne kadar basit değil mi? Matematiksel olarak, aldığın enerjiyi azalt, harcadığını arttır kilo ver, incecik ve sağlıklı ol. Gerçekten olur mu? Yağsız yediğimizde ne olur zannediyorsunuz? Kalori alımız azalabilir fakat bunun yanında yağda eriyen vitaminleri unutmamamız gerekir. Siz yağsız yerseniz sindirim sisteminizden yağda eriyen A; D; E; K vitaminleri emilemez. Böyle olunca da birçok hastalığa zemin hazırlamış olursunuz.
Enerjinin yüzde 15’ini sağlıyor