Pancar yaprakları iyi miktarda protein, fosfor ve çinko sağlamakla kalmaz, ayrıca mükemmel bir lif kaynağıdır. Antioksidanlar ile doludurlar, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez bakımından yüksektirler ve yağ ve kolesterolden düşüktür.
2.000 kalorilik diyet temelinde pancar yeşillikleri günlük değerleri şunları içerir: % 220 oranında A vitamini,% 60 oranında C vitamini,% 16 oranında kalsiyum ve% 15 oranında demir.
Yapılan araştırmalar çok yeterli olmasa da pancar yaprakları K vitamini kan pıhtılaşma özellikleri içerdiğini, osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu, kemiklerin kuvvetini artırmak için kalsiyum ile birlikte çalıştığını ve ayrıca Alzheimer hastalığının savaşmada rol oynayabileceğini gösterdi. Pancar yaprakları, ıspanaktan daha yüksek bir demir içeriği vardır ve pancarın kendisinden (kök bölümünden) daha yüksek besin değerine sahiptir.
Pancar yapraklarındaki A vitamini içeriği, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve antikorların ve beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. A vitamindeki beta-karoten, kanser ve kalp hastalığı ile birlikte vücuttaki serbest radikallerin etkileri ile mücadele edebilen bilinen bir antioksidandır.