Burhanettin Kömüroğlu, soğuk meşrubat ve yiyeceklerin ağız kokusunu arttırdığını belirterek, uyarılarda bulundu.
Burhanettin Kömüroğlu, ramazan ayına bağlı açlık ve sıcak yazlarında tutulan oruç nedeni ile bir çok aşırı insanın ağız kokusundan şikayetçi olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Oruçlu kişilerin sosyal hayatının da kaldığı yerden devam ettirdiğini hatırlatan Kömüroğlu, “Ağız kokusunu etrafımızı rahatsız etmeyecek biçimde baskılamamız gerekebilir. Dişler, iftardan ve sahurdan sonra daima fırçalanmalıdır ve diş ipi kullanılmalıdır. Dişler ile birlikte dilin de fırçalanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, dişleri fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 20`sinden lisan fırçalayarak ise ağız kokusunun yüzde 80`inden kurtulacağını söylemektedir” dedi.
Son zamanlarda Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesi itibariyle soğuk içecek ve gıdaların çok tüketildiğini hatırlatan Kömüroğlu, soğuk içecek ve yiyeceklerin ise ağız kokusunu arttırdığını kaydetti. Kömüroğlu, ” Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için özellikle soğuk gıdalar tüketilmektedir. lakin bilinmeyen bir şey bulunmaktadır ki o da soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan irak durarak, ılık gıdalar tüketilmeye çalışılmalıdır” uyarısında bulundu.
Sahurlarda bilhassa kahvaltılık tüketildiğini söz eden Kömüroğlu, ağzın kokmaması için sucuk, pastırma, baharatlı ve sarımsaklı gıdalardan da irak durulması gerektiğini anlatım etti.
AĞZI KOKANLARA TAVSİYELER
Kömüroğlu, ağzı kokanlara ise gün boyu nasıl davranması ve nelere dikkat etmesi gerektiği konusu için da bilgi verdi. Kömüroğlu, “Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar. Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde iletişimde bulunulan kişilerle biraz daha irak mesafeden konuşmak daha iyi olacaktır. iftarda ve sahurda aromalı doğal içecekler yeşil çay, ada çayı ve bu gibi alternatifler tüketilmelidir. bununla birlikte yatmadan evvela ağız gargaralarının da faydası olacaktır” biçiminde konuştu.