Önümüzdeki günlerde adını sıkça duyacağınız aloe vera suyunun faydalarını ve kullanım alanlarını öğrenmek ister misiniz?
Eğer güneş yanığı ile başın sıkça derde giriyorsa, muhtemelen aloe vera bitkisine bir şekilde aşinasındır. Aloe veradan elde edilen sıvı inflamasyonların, kızarıklıkların ve güneş yanığı acısının azaltılması için kullanılan birçok losyonun ve jelin içerisinde kullanılıyor. Fakat şimdilerde yükselen trend, haricen uygulamaktan ziyade aloe veranın içecek olarak kullanılması. Çünkü, aloe vera suyunun birçok sağlık faydası olduğu belirtiliyor. Beslenme uzmanı Janet Brill, aloe vera suyunun faydalarının altını çiziyor.
Aloe vera jeli ile aloe vera suyunun farkı ne?
Aloe vera suyu, ilk bakışta jeli ile aynı şeymiş gibi görünebilir. Aslında ikisinin arasında pek de bir fark bulunmuyor. Brill, aloe vera jelinin, bitkinin merkez kısmından elde edildiğini belirtiyor. Aloe vera suyu ise bu jelin narenciye suyu ile karıştırılmış hali. Hatta, daha basit anlatacak olursak, aloe vera suyu, aloe vera jeli ile suyun karıştırılmış hali diyebiliriz.
Aloe vera suyunun sağlık faydaları
Aloe vera suyu, adından da anlaşılacağı gibi, çoğunlukla sudan oluşuyor. Potasyum ve C vitamini barındırmasının yanı sıra, vücudunun susuz kalmasını da önlüyor. Bazı firmalar ise aloe vera suyunun içerisine ilave şeker ekleyebiliyor. Bu konuda dikkatli olman lazım. Tadını daha da cazip hale getirmek için uygulanan bu yöntem, aloe vera suyunun bir bardağının 130 kaloriye kadar çıkabilmesine yol açıyor.
Eğer daha iyi bir cilde sahip olmak istiyorsan, aloe vera suyunun mükemmel bir yardımcı olduğunu bilmelisin. Her ne kadar olumlu etkileri araştırmacılar tarafından henüz kanıtlanmış olmasa da, besin değerleri bizleri cezbetmeye yetiyor. Potasyum ve C vitamininin yanı sıra, cildini serbest radikallerden korumaya yarayan antioksidanlar ve bağışıklık sistemini güçlendiren folik asit barındırıyor. Faydaları bilimsel olarak kanıtlanana kadar, aloe vera suyundan mucizeler beklemek elbette güç; fakat denemeye değer.
Brill’in altını çizdiği bir diğer nokta ise aloe vera suyunun kabızlık giderici özellik taşıması. Aloe vera suyu kullanıyorsan, bu uyarıyı dikkate almalı ve olası yan etkileri (ishal gibi) göz önünde bulundurmalısın.