Türk Gıda Kodeksi̇ Aroma Veri̇ci̇ler ve Aroma Verme Özelli̇ği̇ Taşıyan Gıda Bi̇leşenleri̇ Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, bazı puding, et ürünleri, alkollü ve alkolsüz içkilerde aroma verici olarak kullanılan “p-Mentha-1,,,, 8-dien-7-al” maddesinin gıdalarda kullanımını yasakladı.
Bu maddenin ithalatı ve bu maddeyi içeren bir gıdanın ithalatına izin verilmeyecek.
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesinin verilerine göre, hayvanlarda yapılan deneylerde, söz konusu maddelerin, DNA’ya zarar verdiği tespit edildi.