Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Alternatif TIP / Balığın Alzheimer riskini azalttığı tespit edildi

Balığın Alzheimer riskini azalttığı tespit edildi

Haftada en az bir kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketmek, Alzheimer riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Pittsburgh Üniversitesi bilim adamlarının Cyrus Raji başkanlığında yaptığı araştırma, Kuzey Amerika Radyoloji Derneğinin (RSNA) ABD’nin Chicago kentinde yapılan yıllık kongresinde sunuldu.

Araştırmanın ilk kez balık tüketimi ile beyin yapısı ve Alzheimer riski arasında bir bağlantı tespit ettiğini ifade eden Raji, haftada en az bir kez balık tüketenlerde beyindeki gri maddenin özellikle de Alzheimer hastalığından etkilenen bölgelerde daha iyi korunduğunu gördüklerini söyledi.

Balığın pişirilme şeklinin beyindeki gri hücrelerin korunmasında etkili olduğunu belirten Raji, haftada en az bir kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketenlerin beş yıl içinde bunama veya Alzheimer riskinin, balık yemeyenlere oranla 5 kat az olduğunu bildirdi.

Raji, yağda kızartılmış balığın ise aynı etkiyi göstermediğini söyledi.

Dikkatinizi çekebilir

D Vitamini eksikliği depresyona neden oluyor!

D Vitamini Eksikliği Çokça Yaşanan Bir Durum D vitamini ile ilgili görüşlerini dile getiren uzmanlar ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.