Baş ağrısının asıl mağduru kadınlar olarak kabul ediliyor. Ağrının arkadında neler olup bittiğini ve bu işkenceyi nasıl durdurabileceğini öğrenin. Çok yaygın olmasına rağmen baş ağrısı, tıbbi bir gizem olarak kalmaya devam ediyor. Pek çok terori son dönemde çürütüldü. Yeni teoriler ise beyin kimyasının çığrından çıktığı yönünde. Eğer başınızın iki yanında hafif ve orta şiddetli bir ağrı hissediyorsanız, yaşadığınız büyük ihtimalle gerilim tipi baş ağrısı. Eğer bütün ağrı başın tek bir tarafında kümelendiyse muhtemelen daha büyük bir ağrı tipinin etkisi altındasınız.
BEYİN
Migren üretici olarak anılan, beyin sapı bölgesi, yüzündeki hislerden sorumlu sinirleri harekete geçiriyor. Belirtisi: Ekstra hasas cilt. Ağrı merkezinin artık devrede olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar beynine bir şiş saplanmış gibi gelse de, ağrı tam olarak beyninizde değil, beyin zarında gerçekleşiyor.
SİNDİRİM SİSTEMİ
Ağrı kesici haplar dahil, ağzınıa ne atarsanız atın, midenizde sindirilmeden kalabiliyor. Bu durum bulantıya hatta kusmaya neden olabiliyor. Öte yandan halihazırda sindirim sisteminizde bulunan herhangi bir şey ishale neden olabiliyor.
ALGILAMA
Beyniniz bu sahte saldırganları savuşturmak ve sağlıklı düşünmeye çalışmakla epey meşgul olabiliyor. (Endişelenmeyşn, kalıcı bir hasar olmuyor)
DUYULAR
Bu da ne? İşte bu sırada beynin her şeyi işlemden geçiriyor. Normal uyarıcılar bile tehdit haline gelmeye başlıyor. Kucaklaşma bile acı verici olabiliyorken, gün ışığı çok rahatsız edici gelebilir. Telefonun sesi de aynı şekilde. İş arkadaşının parfümü ise katlanılamaz olabilir.
HORMONLAR
Ağrı adrenalin salgısını arttırıyor. Bu da kalp atışlarının hızlanmasına, göz bebeklerinin büyümesine ve terlemeye yol açıyor. Ayrıca stres hormonu yani Kortizol seviyeside yükseliyor. Neyse ki adrenalin ve kortizol kısa vadede ağrı kesici özelliğe sahip.