Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Bel ağrısını dindirmeye yarayan yöntemler

Bel ağrısını dindirmeye yarayan yöntemler

Hemen herkes, hayatlarının bir döneminde sırt ağrısı rahatsızlığından muzdarip olur. Günümüzde hareketsiz büro yaşamının da etkisiyle bel ve sırt ağrıları en yaygın görülen ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Bel ağrısı durumunda yapılması gerekenler

Eğer bel ağrısı şikayetiniz varsa, yapılacak ilk şey, bir nöroloji veya ortopedi uzmanı tarafından detaylı bir şekilde muayene edilmenizdir. Bel ve sırt ağrısı, kas tutulması gibi olağan nedenlerden dolayı ortaya çıkabileceği gibi bel fıtığı , spinal stenoz , spondylosisthesis , osteoporoz , ya da bir omur bölgesindeki bir tümör oluşumundan dolayı da ortaya çıkabilir. Bu nedenle sırt ağrısına neyin neden olduğunu bulmak tedavi yöntemini tespit etmek açısından oldukça önemlidir. Şimdi sizlere bel ağrısına iyi gelen tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler vereceğiz.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir

1) Akupunktur İle Ağrı Terapisi

İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kronik bel ağrıları çeken kişilere uygulanan akupunktur seanslarının 1-2 sene içerisinde söz konusu kişilerin bel ağrısı şikayetlerini tamamen geçirdiği ortaya çıkmıştır.

Akupunktur bel ağrısına nasıl iyi gelir? Geleneksel Çin tıbbında, akupunktur iğneleri, vücudun görünmez vücudun enerji yollarındaki enerji tıkanmalarını açarak bu tıkanıklıkların yol açtığı ağrıları iyileştirdiğine inanılmaktadır.

Akupunkturun meydana getirdiği bu olumlu etkinin bilimsel açıklaması ise şu şekildedir. Sinirleri uyaran akupunktur iğneleri, sinir sisteminin ağrıyı kesen nörokimyasallar salgılamasını teşvik etmektedir. Akupunktur tedavisi genellikle 100 ile 200 TL arası seans başı bir maliyete sahiptir. Genellikle 8-10 akupunktur seansı, bel ağrılarını geçirmek için yeterli olmaktadır.

Akupunktur Video İzle

2) Kapsaisin içeren ağrı kesici kremler

Kapsaisin maddesi, bibere acı tadını veren bir maddedir. Cilde sürüldüğünde yakıcı etkisi ile bel ağrılarının hissedilmesini önlemektedir. Ancak kapsaisin kremleri bel ağrısına kesin çözüm sunan tedavi yöntemleri değillerdir. Geçici bir rahatlama sağlarlar ve günlük aktivitelerimizi daha kolay yerine getirmemize yardımcı olurlar.

3) D vitamini

Kronik kas ağrısı, D vitamini eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. En önemli D vitamini kaynağı güneş ışığıdır. Bunun haricinde süt ve tahıl, balık ürünlerinde de D vitamini bol miktarda bulunur. D vitamini eksikliği yaygın kanının aksine esmer kişilerde daha sık görülmektedir.

4) Müzik Terapisi

Müzik terapi, anksiyete ve depresyona doğal tedavi amacıyla kullanılan düşük maliyetli bir terapi yöntemi olduğu kadar kronik ağrıların sakatlıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda müzik terapisi yapılan ve bel ağrılarından muzdarip olan kişilerin ağrılarının hafiflemesi daha hızlı olmaktadır. Müzik terapi, engellilerde, anksiyete, ve depresyon şikayeti olanlarda söz konusu sıkıntıları önemli ölçüde azaltmaktadır. Müzik tedavisinin ağrıları tamamen dindirmedeki etkisi istatistiksel olarak anlamlı olmasa da ağrıyı azaltmada yüksek bir etkiye sahiptir.

5) B12 vitamini

B12 vitamini , bel ağrısı azaltma etkisi olan önemli bir vitamin çeşididir. B12 eksikliği çeken kişilerin bel ağrıları şiddetli seyretmektedir. B12 eksikliğinin diğer belirtileri, ellerde ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, sinirlilik, hafif bellek bozukluğu ve depresyon dur.

6) Magnezyum

Magnezyum vücutta en bol bulunan dördüncü mineraldir . Vücuttaki 300′den fazla biyokimyasal reaksiyonda etkili olan magnezyum, vücudun kas ve sinir hücrelerinin sağlıklı faaliyet göstermelerini de sağlar. Kalp sağlığı açısından da önemli bir mineral olan magnezyum, kalsiyum ile birlikte kemikleri güçlendirir, kan şekerini düzenler metabolizmayı hızlandırır.

Magnezyum eksikliğinin başlıca belirtileri, kas spazmları ve kas ağrıları, premenstrüel sendrom, sinirlilik, depresyon, insülin direnci, yüksek tansiyon, düzensiz kalp ritimleri, ve kalp hastalıkları sayılabilir. Alman üniversitelerinde yapılan bir bilimsel araştırmada bel ve sırt ağrısı çeken kişilerin magnezyum tüketmeleri sağlanmış ve bel ağrılarından şikayeti olan 82 kişiden 76 sında bel ağrısı önemli ölçüde azalmıştır.

7) Aksöğüt Kabuğu

Aksöğüt Kabuğu vücutta aspirin benzeri doğal bir etki yapmaktadır. Bu etkinin nedeni, Aksöğüt Kabuğunda bulunan salisinle adı verilen bir madde olup salisilik asidin bir türevidir. Aspirin de aynı asidi etken madde olarak içermektedir. Salisilik asit, ağrı ve yangıları azaltan bir kimyasal bileşik olup bel ağrısına iyi gelir.

8) Yoga ile Sırt Ağrısı Tedavisi

Yoga sadece vücuda esneklik ve dayanıklılık kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda kronik bel ağrılarına da iyi gelir. 20 haftalık bir yoga antrenmanı neticesinde bel ağrılarınız önemli ölçüde azalacaktır.

9) Bowen Aile Terapisi

Bowen tedavisi Tom Bowen (1916-1982) tarafından Avustralya’da geliştirilen bir tür yumuşak doku masajıdır. Günümüzde Bowen tedavisi, sadece Avustralya, ABD ve Avrupa’da değil, tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan bir masaj tekniğidir. Bowen terapistleri, parmak ve başparmaklarını ustaca kullanan ve özel masaj teknikleri olan kişilerdir. Yaptığı özel masaj egzersizleriyle kas ve cilt dokusunda basınç değişimleri oluştururlar ve bu sayede kaslardaki sinir hücrelerinin ağrı reseptörlerini terapi ederler. Tipik bir bowen masaj tedavisi, 30 ila 40 dakika arasında sürmektedir.

10) Nefes Teknikleri

Zihin-beden bağlantısını kullanarak yapılan nefes alma teknikleri, bel ağrısını azaltmada oldukça etkilidir. Nefes alma tekniklerini artık bir çok internet sitesindeki kaynaklardan ücretsiz elde edebilmek pekala mümkündür. Ortalama olarak 6-8 hafta (12 seans) süren nefes egzersizleri neticesinde vücutta ağrılara neden olan stres birikimi büyük ölçüde yok olmaktadır.

11) Masaj Terapisi

Birçok kişiye, sırt ağrıları nasıl geçer diye sorduğumuzda ilk aldığımız cevap hiç şüphesiz masaj yoluyla olmaktadır. Masaj terapisi, ağrı geçirmek amacıyla insanların en yaygın kullandıkları doğal terapi yöntemidir.

12) Şiroterapi

Omurgalara yapılan özel tedavi ve masaj terapisine Şiroterapi adı verilmektedir. Büyük oranda nörolojik temelli bel ağrıları ile sırt ağrıları Şiroterapi yöntemi ile iyileştirilebilmektedir.

Dikkatinizi çekebilir

Lenf sistemi ve lenfödem

Lenf sistemi ve lenfödem

Lenf sistemi ve Lenf ödem Lenf ya da akkan, akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.