Peki, mutfağımızda bulunan o antibiyotikler neler?
Bal
Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal antibakteriyal ve antiviral özelliğiyle bağışıklığınızı korumaya destekçi olurken, gün içinde enerjinizi de artırır.
Zencefil
arasında yer saha gingerol maddesi ağrı kesici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı etkidedir. ince ince doğranmış 1 tutam zencefil, limon sıkılmış ılık suda 20 dakika bekletilip 2-üç kez içildiğinde boğaz ağrıları ve öksürüğün geçmesini sağlar.
Zerdeçal
Antimikrobiyal özellikteki zerdeçal, 1 bardak kaynar suda 5 dk demlenerek günde 2-3 kez içilebilir.
Soğan ve Sarımsak
neredeyse tüm yemek ve çorbalara ekleyebileceğiniz soğan ve sarımsak kış aylarında sofranızdan noksan edilmemesi gereken antibiyotik ve analjezik özellikte iki besindir.
Adaçayı
Antiviral özellikteki adaçayı, ağız ve boğaz iltihabı tedavisini müspet destekler. 3-4 gram yaprak 1 bardak sıcak suda 5-10 dk demlenilip gargara yapılabilir.
çörek otu Bağışıklık sistemini destekleyen çörekotu, günde 1 tatlı kaşığı alınıp iyi çiğnenerek tüketilebilir.
Zencefilli çorba Tarifi
1 yemek kaşığı tereyağında, 1 soğan ve 2 diş sarımsakla hafif kavrulur. üzerine doğranmış 1 havuç ve 1 küçük kereviz eklenir.
5 bardak sıcak su ile kaynamaya bırakılır. 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir. Blenderdan geçirilip, kereviz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.