Gastrit rahatsızlığınıza karşı sizi rahatlatacak bitkisel ve yan etkisiz bir kaç karışım önerisini sizlere sunuyoruz.
- 1 fincan havuç suyu, 1 tatlı aşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırılır.Havuç suyu yerine domates suyu da olabilir.Bu karışımdan öğle yemeginden 1 saat önce ve yatarken günde 2 defa yenilir.
- 1 çay bardağı sıcak suya,1 çay kaşıgı bal ve yarım limon sıkılıp içilir.
- yemeklerden sonra nane ve papatya çayı içilmelidir.yemeklerden önce ise ayrık kökü,aynı sefa ,nergis çayı,kantoron çayı,keten tohumu,meyan kökü gibi bitkilerden çay demlenip içilir.
- 1 bardak kaynar suya,10 gram civanperçemi konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya 2-6 gram ufalanmış ebegümeci konulur 10 dakika bekletilip,günde 3 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya 4-10 gram kantoron konulur.10 dakika daha bekletilip,Öğle ve akşam yemeklerden önce 1 bardak içilir.Bu karışımı içmeye 25 gün devam edilir.
- 1 bardak suya,10 gram üzüm konulur 10 dakika kaynatılıp içilir.
- 1 bardağa yarım fincan patates suyu,1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı bal konulup,karıştırılır.Üzeri suyla doldurulup karışımdan aç karnına sabahları içilir.