Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Gut

Gut

Gut (damla) hastalığı, kanda ürik asidin yükselerek vücutta belli bölgelerde birikmesi sonucu, eklemlerde ağrılı krizler meydana gelmesi idrar taşları oluşması ile karakterize edebileceğimiz metabolik bir hastalıktır. Beslenmemizde şunlara dikkat etmek gut hastalığına yakalanma riskimizi azaltabilir:
 Bira, şarap ve alkollü içkilerden kaçınmalıdır.
Bol sıvı (su, çay, ıhlamur, ada çayı) içmek faydalıdır.
Bu hastalığı geçirirken sakatat (karaciğer, böbrek, beyin) yemek iyi değildir.
Et, kuru fasulye, mercimek bu rahatsızlığı artırabilen gıdalardan­dır.
Domates, pırasa, lahana, taze fasulye, marul, yumurta, makarna, süt ve peynir tavsiye edilen besinlerdendir.

Dikkatinizi çekebilir

Lenf sistemi ve lenfödem

Lenf sistemi ve lenfödem

Lenf sistemi ve Lenf ödem Lenf ya da akkan, akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.