Gut (damla) hastalığı, kanda ürik asidin yükselerek vücutta belli bölgelerde birikmesi sonucu, eklemlerde ağrılı krizler meydana gelmesi idrar taşları oluşması ile karakterize edebileceğimiz metabolik bir hastalıktır. Beslenmemizde şunlara dikkat etmek gut hastalığına yakalanma riskimizi azaltabilir:
Bira, şarap ve alkollü içkilerden kaçınmalıdır.
Bol sıvı (su, çay, ıhlamur, ada çayı) içmek faydalıdır.
Bu hastalığı geçirirken sakatat (karaciğer, böbrek, beyin) yemek iyi değildir.
Et, kuru fasulye, mercimek bu rahatsızlığı artırabilen gıdalardandır.
Domates, pırasa, lahana, taze fasulye, marul, yumurta, makarna, süt ve peynir tavsiye edilen besinlerdendir.
Dikkatinizi çekebilir
Lenf sistemi ve lenfödem
Lenf sistemi ve Lenf ödem Lenf ya da akkan, akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz ...