Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Hazımsızlık Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Hazımsızlık Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Hazımsızlık çağımızın en çok büyüyen hastalıklarından biri. Hazımsızlığı tetikleyen en büyük faktörler stres, kötü yağlar ve pişirme şekilleri olduğu için yeni nesil mide rahatsızlıkları ve hazımsızlığa çok daha yatkın gelişiyor. Hazır yiyecek tüketmek, bulunulan ortamların gerginliği ve tabiki kalıtsal rahatsızlıklar hazımsızlığa giden en kestirme yollar. Peki hazımsızlık nedir ? Hazımsızlığa iyi gelen besinler nelerdir ? Uzmanlar bu rahatsızlığı hazımsızlık hastalığı olarak nitelendiriyor mu? Bütün sorularınızın cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tüketilen besinlerden kaynaklı yaşanan hazımsızlıklar gibi , bazı rahatsızlıkların belirtisi olan hazımsızlık ve şişkinliklerde bulunmaktadır. Öncelikle sürekli yada belirli periyotlarla devam eden bir hazımsızlık şikayetiniz var ise önemle doktorunuza gözükmenizi tavsiye ediyoruz.
Sonrasında bitki ve besinlerden takviye alabilirsiniz.

Zencefil çayı:

Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.

Nane çayı:

Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.

Rezene çayı:

Rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.

Papatya çayı:

Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.
Baharatlı gıdalar
Yayınlanan bir araştırmaya göre uzmanlar baharatlı besinlerin sindirim sistemi için faydalı olduğunu belirtiyor.Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğinde midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor.

Yoğurt

Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir. Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar. Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de aynı etkiyi yapacaktır.

Sıcak içecekler

Restoranda ya da evde kalktığınız zengin bir sofranın ardından bir bardak çay veya kahve içmek geleneklerimizde vardır. Ancak genelde keyif için sürdürdüğümüz bu alışkanlığı mideyi rahatlatmak için de benimsemeliyiz. Nitekim, bir fincan kahve-çay hazımsızlığa iyi gelir. Eğer kafeinsiz bir şeyler içmek istiyorsanız kafeinsiz kahveler veya naneli içecekleri tercih edin.

Dikkatinizi çekebilir

“Boğazım ağrıyor” , “yutkunamıyorum” . İşte yararları saymakla bitmeyen besinler

“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.