Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Her 10 tavuktan 6’sı öldürüyor’ iddiası

Her 10 tavuktan 6’sı öldürüyor’ iddiası

Gıda uzmanları, İngiltere’de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6’sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını iddia etti.

Uzmanlar, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de bu nedenle yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması
bekleniyor.

TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR

Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını vurguluyor.

KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR

Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Uzmanlar ayrıca en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer aldığını ifade ediyor.
Ampilobakter, İngiltere’de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor.

Dikkatinizi çekebilir

“Boğazım ağrıyor” , “yutkunamıyorum” . İşte yararları saymakla bitmeyen besinler

“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.