Dr.Fevzi Özgönül, “Kahvaltının, hem güne başlarken gerekli olan günlük enerji ihtiyacımızı karşılayacak hem de gün sonunda vücudun yeniden yapılanması ve bağ dokusunun güçlenmesi için gerekli olan yapı malzemelerini içerecek bir çeşitlilikte olması gerekir. Bu nedenle kahvaltı öğünü geçiştirilmeyecek kadar önemli bir öğündür.” dedi.
Kahvaltıda söylenenin aksine yulaf tüketmeyin
Kahvaltıda kesinlikle yulaf ve kepek içeren gıdaların tüketilmemesini öneren Dr. Fevzi Özgönül, “Bu uzun süre tok hissederim mantığıyla yapılan çok büyük bir yanlıştır. Kahvaltıyı yapış amacımız, bedenimizin akşam ihtiyaç duyduğu yapı malzemelerini ona kazandırmak ve güne enerjili başlamaktır. Bu nedenle kahvaltıda beslenmeyi önemseyelim. Uzun süre tok hissetmek değil yeterince besleyici gıdaları almak önemlidir. Sindirim sistemimiz genelde tembelliğe meyilli olarak çalışır. Eğer siz yiyeceklerin içerisinde sindirimi kolay olan yiyecekleri çok tutarsanız. Besin değeri yüksek fakat sindirimi uzun sürecek yiyeceklere karşı sindirim sisteminin ilgisi azalır. Bu nedenle özellikle işlenmiş gıdalardan kabul ettiğimiz ve bizim suda eriyen diye açıkladığımız undan yapılmış, şeker ihtiva eden yiyeceklerden uzak durmamız gerekiyor. Sindirim sisteminiz güçlenene kadar bu tür yiyecekleri sabah kahvaltısında tercih etmeyelim” dedi.