Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Alternatif TIP / Kahve’nin birçok kanser türünü engellediği tespit edildi

Kahve’nin birçok kanser türünü engellediği tespit edildi

ABD’nin saygın eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi, kahve tüketimi ve kanser arasındaki ilişki konusunda şimdiye kadarki en büyük çalışmaya imza attı.

Günde 3 fincandan fazla kahve tüketiminin birçok kanser vakasını engellediğine dikkat çekildi. Şimdiye kadar kahve üzerinde yapılan araştırmalardan elde edilen verilere dayanılarak yapılan çalışmada, günde 4 bardak içilen kahve, rahim kanseri, prostat kanseri, kolon kanserine yakalanma riskini, tip 2 diyabete yakalanma, Parkinson hastalığı riskini ve ayrıca safra taşı oluşma riskini düşürüyor.

Kahve ayrıca kadınlarda depresyona yakalanma riskini de azaltıyor. Ancak bu kadar çok tüketilen kahvenin aynı zamanda vücuda da yan etkisi bulunuyor. Uzmanlara göre bu kadar kahve tüketen insanlarda uykusuzluk, anksiyete ve alınganlık gibi semptomların görüldüğü uyarısında bulundu.

Ayrıca kırsal alanlarda doğal olarak yetişen ve Türk kahvesine göre daha hafif bir tada sahip olan menengiç kahvesinin kanseri önlemede etkisinin olduğu söylendi.

Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu bildirildi.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin batı, güney ve güneydoğu kesimlerinde daha çok dağlık ve kırsal alanlarda doğal olarak yetişen menengiç (Çitlenbik) meyvesinin, yabani fıstık olarak da adlandırıldığını söyledi.

Hasadın ardından yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönene kadar kavrulup, macun kıvamına gelince ezilmesiyle elde edilen menengiç kahvesinin sütlü olarak da hazırlanabildiğini anlatan Hayoğlu, şunları kaydetti:

“Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir.”

Çerez ve şekerleme endüstrisinde de kullanılan menengiçin halk arasında egzema, astım, ishal, sarılık, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıldığını kaydeden Prof. Dr. Hayoğlu, “Ayrıca bu bitki sabun sanayinde özellikle de bıttım sabunu yapımında kullanılmaktadır. Günümüzde en yaygın şekliyle kahve olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal ve çok sağlıklı bir ürün olan menengiç kahvesi; vücudu yaşlanmaya karşı koruyan antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir” diye konuştu.

Dikkatinizi çekebilir

D Vitamini eksikliği depresyona neden oluyor!

D Vitamini Eksikliği Çokça Yaşanan Bir Durum D vitamini ile ilgili görüşlerini dile getiren uzmanlar ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.