Soğuklara bağlı hastalıkların arttığı kış aylarında, hastalıklarından korunmak için bol sıvı tüketmenizi öneriyoruz.
Havaların soğumasından dolayı susama hissiyatının azaldığı “Fakat bu vücudumuzun suya olan gereksiniminin azaldığını göstermiyor. O yüzden yine olabildiğince su içmeye dikkat edilmelidir. 2, 2 buçuk litre. Sıvı alımının belli bir düzeyde olması hastalıklı risklerinin azalmasına da dolaylı yoldan yardımcıdır.”
KIŞ SEBZESİ VE MEYVESİ TÜKETİLMELİ
Suyun dışında sıvı alımını artırmak için adaçayı, ıhlamur, kuş burnu gibi olumlu etkisi olan bitki çaylarının da tercih edilebileceği, beslenmede ise kış sebze ve meyvelerinin her gün tüketilmesine dikkat edilmesi gerekiyor.
“Kış sebzesi ve kış meyvelerini günlük belli porsiyonlarda tükettiğinizde vücudunuza hem posa hem vitamin hem minerali belli bir dengeyle aldığınız için bağışıklık sistemini desteklemiş olursunuz. Bu da yine hastalıklara karşı koruyucudur.”
PROBİYOTİKLERİN KORUYUCU ETKİSİ
Bağışıklık sistemi için yararlı olan yoğurt ve kefir gibi probiyotiklerin de kış aylarında hastalıklardan koruyucu önlemler arasında yer aldığınıda belirtmeden geçmeyeceğiz.