İsviçreli bilim insanlarının yaptığı araştırmada, narın hücre ömrünü yüzde 50 uzattığı ortaya çıktı.
İsviçre’de Lozan Politeknik Federal Üniversitesi’nin yaptığı araştırma narın sağlığa muhteşem etkisini ortaya koydu.
Düzenli olarak nar yemek ömrü uzatıyor.
Nar yaşlanan kasları güçlendiriyor, hücredeki mitokondri organellerine olumlu etki yapıyor.
Hücre yenilenmesine yardımcı oluyor.
Nar yaşlanmayla birlikte zayıflamış mitokondrinin tekrar eski gücünü kazanmasına yardımcı oluyor.
Narda bulunan kimyasallar bağırsakta yaşayan bakteriler sayesinde ‘urolithin A’ adlı bileşiğe dönüşüyor.
Bu bileşik de hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak yaşlanmayı geciktiriyor.
Araştırmacılar, kurtçuklar üzerinde gerçekleştirilen testlerde ‘urolithin A’ bileşiğinin, hücrenin ömrünü yüzde 50 oranında uzattığını duyurdu.
Nar’ın bir diğer faydası ise;
Çekirdeklerinden, tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa deva olan nar, aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi korumaktadır.
Nar bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum içerir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
C, B1 ve B2 vitaminleri yanında zengin potasyum içeren ve yaklaşık bir su bardağı nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin % 25’ini karşılar.
Narın kabuğu cildi yumuşatır ve enfeksiyonlardan korur,
Narın suyu birçok hastalığa şifadır,
Nar mideyi temizler,
Ülsere iyi gelir,
Öksürüğe çok iyi gelir,
Kabızlığı giderir,
Akciğeri güçlendirir,
Kalp ve mide ağrılarını giderir
Narın şifasından maksimum derecede faydalanabilmek için nar taze iken yenmeli ve suyu taze olmamalıdır.