Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Okula erken başlayan çocuklarda ADHS teşhisi

Okula erken başlayan çocuklarda ADHS teşhisi

okula-erken-baslayan-cocuklarda-adhs-teshisi,7K_DJTggs0-hooAinnmQ0Q123

 

Ludwig Maximilian Üniversitesi ile Hastalık Sigortaları Merkez Enstitüsü’nün birlikte yaptıkları araştırmaya göre beş yaşında ya da altıncı yaşın ilk aylarında okula gönderilen çocukların yüzde 5,3’ünde “aşırı haraketlilik ve dikkat eksikliği” sendromları teşhis edildi.

Erken ve olgun olmayan yaşta okula başlayanlar ile ileriki yaşlardaki akranlarının kıyaslandığı bu araştırmalar diğer ülkelerdeki araştırmalarla da örtüşüyor.

Araştırmayı kaleme alanlardan Jörg Bätzing-Feigenbaum, sınıflardaki öğrenci sayısı ve yabancı kökenli öğrencilerin sayısı da arttıkça bu aşırı hareketli, fevri davranan öğrencilerin daha dikkat çektiklerini vurguluyor.

Almanya çapında 4 ile 14 yaş grubu 7 milyon çocukla 2008 -2011 yılları arasında yapılan araştırma, çocukların erken yaşta okula başlatılmasının, onlarda psikolojik hastalıkların başgöstermesinde önemli bir etken olduğunu ortaya çıkartıyor.

“DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE TEDAVİSİNDE İLAÇ DA KULLANILDI”

1990’lı yıllardan bu yana ADHS, belirtilerine karşı doktorların yazdığı ilaç sayısında artma olduğu da saptanıyor. Teşhis olanaklarının kolaylaşması ve ADHS hastalığının çocuk yaşta terapisinin yaygınlaşması nedeniyle “Ritalin” adlı ilacın doktorlar tarafından bir dönem çok sık yazıldığına da dikkat çekiliyor.

Ancak daha sonraları bu trendin gerilediği, 2013 yılından bu yana örneğin Almanya’da “Ritalin”in doktorlar tarafından yazılmasında ve kullanılmasında düşüş kaydediliyor.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.