Güzellik, fiziksel görünüm ile başlar, kişinin iç dünyası ile bir bütün oluşturuyor.
Uzayan yaşam süresiyle birlikte kişilerin daha huzurlu, mutlu ve güzel yaşamak, aynı zamanda daha sağlıklı, zinde ve bakımlı hissetmek istiyor. Yaşadığımız çağda en önemli şey zaman. İnsanlar az zamanda çok şey düşünmek durumunda kaldıkları için birbirlerini tanımaya fazla zaman bulamıyorlar. Rekabetin de fazla olması, insanların kendini geliştirmek için başka yollar bulmasına sebep oluyor.
Estetik görünümün iyi olmasıyla kişi kendini daha çok seviyor ve psikolojik olarak daha dengeli hissediyor. Bu durum aynı zamanda sinir sistemi, immün sistem ve endokrin sistem üzerine de olumlu etkiler bırakarak daha sağlıklı görünmeyi sağlıyor. Yapılan çalışmalar, dermokozmetik uygulamaların kişinin duygu durum üzerine olan olumlu etkisini ortaya koyuyor. Psikiyatristler tarafından literatürde yayınlanan, depresyon ve depresif semptomların botoks ile tedavisine dair yayınlar da bulunuyor.
DOĞAL YÜZ İFADESİ KORUNMALI
Artık hastalık tedavisinden ziyade sağlıklı kalmak ve sağlıklı yaşam sürmenin kişiler için daha önemli. Bugün estetik ve dermokozmetik uygulamalar, insanların yaşam kalitesini iyileştiren, tıbbın önemli bir branşı olma yolunda. Cilt gençleştirme, dolgu uygulamaları, botulinum toksin enjeksiyonu (botoks), teknolojik uygulamalarla ameliyatsız cilt germe, yüz ve saç mezoterapileri gibi cerrahi olmayan minimal invazif yöntemler anestezi ve sedasyon gerektirmeden poliklinik şartlarında uygulanabiliyor. Böylelikle kişileri hem günlük hayattan alıkoymaması hem de uygulamanın daha konforlu olması bu yöndeki talebi artırıyor, bu alandaki gelişmeleri de tetikliyor. Son zamanlarda çok sık görülen, herkesin birbirine benzediği yüz ifadelerinin ortaya çıktığı kalıplaşmış uygulamaların dışına çıkarak, kişinin kendi güzelliğini ortaya çıkaracak doğal dokunuşlara odaklanmak gerekiyor.
MİMİKLER KAYBEDİLMEDEN KIRIŞIKLIKLAR YOK EDİLİYOR
Kişileri daha asabi gösteren çizgileri minimalize etmenin, mimikleri koruyarak doğal yüz ifadesini bozmadan yapılan uygulamaların 15-20 dakikalık küçük dozlardaki işlemlerle mümkün. Yaşla beraber yer çekimi de üzerine düşeni yerine getiriyor ve yüzdeki hacim, hatta yanaklar, ağız köşelerine ve çeneye doğru iniyor. Bu daha yorgun ve mutsuz bir ifadeye neden oluyor. Bunun için normalde vücudumuzda bulunan ve yaşla beraber azalan hyalüronik asitten faydalanmak veya teknolojik uygulamalar ile yüzü eski formuna kavuşturmak mümkün oluyor.
SOLAN CİLT YENİDEN CANLANIYOR
Ciltteki oluşan esneklik kaybı, sarkma, lekelenme ve mat görünüm sonrasında kişilerin cildin eski rengi ve canlılığını tekrar kazanmak gerekiyor. Vitaminler, meyve asitleri ve çeşitli enerji sistemleri ile cildi uyararak kolajen yapımını dengeliyor. Bu sayede cilde eski parlaklığı ve canlılığının geri kazandırılabiliyor.
ZİNDE BİR VÜCUT VE SAĞLIKLI BİR CİLDİN 8 ALTIN KURALI
1. İlk olarak olumlu bir düşünce yapısına sahip olunmalı. Mutsuzluk ve kaygılanma sırasında bu durumdan uzaklaşmaya çalışarak, iyi hissedecek sebepler bulunmalı.
2. Günde en az 5 saat uykuya ayrılmalı.
3. Haftada 2 kez 30 dakikalık yürüyüş, koşu, bisiklet gibi kardiyovasküler egzersiz yapılmalı.
4. Sigaradan uzak durulmalı.
5. Güneşten korunmalı.
6. Cilt yapısı için uygun olan ürünler düzenli olarak kullanılmalı.
7. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme tarzı benimsenmeli.
8. Stresten olabildiğince uzak durulmalı.