Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Soğan kebabıyla gripten korunun

Soğan kebabıyla gripten korunun

Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında soğan geliyor. Uzmanlar bol bol yiyin diyor.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini açıkladı.

Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.

GRİBE KARŞI ETKİLİ

Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan “soğan kebabı”nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, “Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir.”

Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı.

Dikkatinizi çekebilir

“Boğazım ağrıyor” , “yutkunamıyorum” . İşte yararları saymakla bitmeyen besinler

“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.