Yemeklere lezzet katan ve sağlığa pek çok faydası bulunan sumak, kanserle mücadelede de oldukça etkili.
Sumak, aslında yabanî bir bitkidir. Sumak çalısı 3 metreye kadar uzayaabilir. Beyaz çiçekleri kırmızı meyve verir ama bunlar olgunlaşmadan toplanır, kurutulur ve böylece uzun süre saklanabilir.
İçerdiği antioksidanlar ile öne çıkan baharat antimikrobiyal ve antioksidan özelliği ile hazımsızlığı ve iştahsızlığı giderme, kusma ve ishali kesme, boğaz ve diş eti hastalıkları gibi birçok rahatsızlığın tedavisine olumlu etki ediyor.
ABD’de yapılan çalışmalarda, kansere, kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya neden olabilen serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. DNA tamirini harekete geçirerek, kanserle mücadele etmeyi sağlıyor.