Probiyotik bakteriler aynı zamanda bağırsak florasını da olumlu yönde değiştirerek hazmı kolaylaştırıyor
Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde kişiyi grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor.
Probiyotik bakteriler aynı zamanda bağırsak florasını da olumlu yönde değiştirerek hazmı kolaylaştırıyor.
İçerisindeki probiyotikler sayesinde grip ve benzeri enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran turşunun ve suyunun tüketilmesini önerdi.
Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun sağlığa yararlarının olduğunu vurguladı.
“METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR”
Sebze ve meyvelerin birçok yararlı etkisinin turşuda da bulunduğunu belirten, “Turşu çok fazla su içermesi dolayısıyla kilo yapıcı etkileri az.
İçerisinde yüksek oranda lif bulunan sebze ve meyvelerden turşu yapıldığından da lifler aynen kalarak kişiye fayda sağlıyor. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığından dolayı az da olsa zayıflatıcı etkisi görülebiliyor” dedi.
“PROBİYOTİKLER ÇOK FAYDALI”
Mayalanma esnasında turşuda yararlı bakterilerin de çoğaldığını vurgulayarak, “Probiyotik dediğimiz bu bakterilerin sağlık açısından çok faydası var.
Bunlar bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde kişiyi grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor.
Probiyotik bakteriler aynı zamanda bağırsak florasını da olumlu yönde değiştirerek hazmı kolaylaştırıyor” diye konuştu.
“TUZLU OLDUĞUNDAN BAZI HASTALARA ZARARLI”
Turşu yapıldığında bazı vitaminlerin de yok olduğuna dikkati çeken, şunları kaydetti: Turşunun en büyük dezavantajından biri de çok fazla tuz içermesi.
Bu durum, kalp, hipertansiyon, kronik böbrek hastalarında sorun yaratabilir. Eğer tüketmek istiyorsa yıkayarak az miktarda tüketebilirler.”
Ayrıca, hazır turşu yerine doğal yollarla yapılan turşuların tüketilmesini tavsiye etti.