Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Yemeklerinizde sarımsak kullanırsanız…

Yemeklerinizde sarımsak kullanırsanız…

Kış mevsimi kapıda ise hapşırık, tıksırık, akan burunlar da yanında demektir.

Öyleyse bütün gün boyunca halsiz, bitkin, bir elinde mendil dolaşmak istemeyenleri güçlü besinlerin olduğu sofraya davet ediyor ve gribe evde yokuz demek istiyoruz. Nasıl mı?

Gribe beslenmeyle savaş açın

Gribe yol açan en önemli sebeplerden biri de vücudumuza girebilen ve bize zarar veren dış maddelere karşı koruyuculuğu olan bağışıklığımızın düşmesidir. Bağışıklığı güçlendirmenin yolu ise doğru şekilde beslenmekten geçiyor.

Gripten korunmak için ne yapmalı?

Doğru şekilde beslenmek sadece kilo kontrolünü değil aynı zamanda vücudun bağışıklık kontrolünü de sağlar. Sağlıklı beslendiğiniz, mineral ve vitamin bakımından zengin öğünler tükettiğiniz sürece siz hastalıklardan değil hastalıklar sizden korkmalı. Diyetisyen Emre Uzun’da gribin en sevdiği mevsim olan kışa girerken korunma için neler yapılması gerektiği hakkında ipuçları veriyor.

Güne 1-0 önde başlayın

Özellikle hastalıklara yakalanma riskinin arttığı kış aylarında en önemli öğün olan kahvaltıyı simit ve çay gibi besinler ile geçiştirmeyin. Asıl marifet sağlıklı seçimler yapabilmektir. Yumurta, zeytin, tereyağı, bal, pekmez, salatalık, bir iki adet ceviz, badem veya fındık sağlıklı bir kahvaltıda olması gereken besinler arasındadır. Eğer güçlü bir kahvaltı yaptığınızı düşünüyorsanız yağlı tohumları ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

Bitki çaylarını es geçmeyin

Antioksidan açısından güçlü olan kuşburnu, ahududu, böğürtlen, ıhlamur, ekinezya gibi çayları bu dönemde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hatta üzerine bir kaç damla limon sıkarak tüketebilirsiniz.

Su tüketimine özen gösterin

Soğuk havalarda su tüketimi azalabiliyor, bu yüzden su tüketimini arttırmaya dikkat etmelisiniz. Gripten korunmak için günde 2 litre su tüketmelisiniz. Su tüketmekte zorlanıyorsanız, suyun tadını hafifletmek ve tüketiminizi kolaylaştırmak için suyunuzun içerisine limon, zencefil, kabuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.

Mucizevi soğan

Antioksidan içeriği bakımından zengin olan soğangilleri bolca tüketmelisiniz. Pırasa, kırmızı, beyaz ve mor lahana, brokoli, karnabahar, soğanın tazesi ve kurusunu sofranızdan eksik etmeyin.

Yemeklerinizde sarımsak kullanın

Sarımsakta bulunan allicin adlı güçlü antioksidan, vücudu serbest radikallerden koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

C vitaminini yanlış kullanmayın

Kış aylarında özellikle grip dönemlerinde yapılan hatalardan biri de bilinçsiz C vitamini kullanımıdır. Grip olduktan sonra iyileşmek için bardaklar dolusu portakal suyu içmenin size hiçbir faydası olmaz. Suda eriyen C vitamini vücutta depolanmadığı için turunçgillere yüklenmek ile bağışıklığınızı arttırmış olmazsınız. Bunun yerine belirli miktarlarda ve düzenli bir şekilde tüketmelisiniz. Böylece bağışıklığınız güçlenecektir.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.